REISVOORBEREIDINGEN

Voordat je op reis gaat, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Op deze pagina delen we onze absolute favorieten – producten die we zelf hebben meegenomen op reis en waar we volledig achter staan. Deze items zijn stuk voor stuk de moeite waard om aan te schaffen. Vergeet ook niet om onze handige inpaklijst te downloaden!

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links. Aankopen via deze links kosten je niets extra’s, maar helpen ons wel om dit werk te blijven doen! <3

x 11 Tips Voor Het Voorbereiden Van jou Reis | Alles Wat Je Moet Weten

Een reis voorbereiden kan overweldigend zijn, daar weten wij alles van! Wat heb je nou echt nodig? Wat moet je echt van te voren weten? Of geregeld hebben? Wij hebben alles op een rijtje gezet door middel van deze 10 tips!

Wil jij gezond blijven eten en voldoende binnenkrijgen tijdens het reizen? Lees hier hoe je dat doet.

Opzoek naar de beste apps voor op je telefoon tijdens het reizen? Bekijk dit artikel om te kijken wat voor jou handig is!

1. Visums

Voor veel landen heb je een Visum nodig. De vereisten van toeristenvisa’s zijn per land anders, het ene land doet Upon Arrival en het andere land doet het met een E-Visa, of beide!

Soms is het ook nodig om een E-Visa ruim van te voren aan te vragen. Het komt voor dat mensen hun vliegticket geboekt hebben voordat ze hun Visum hebben aangevraagd, dit kan, maar zorg dan dat je van te voren helder hebt welk visum je nodig hebt en hoe lang dit kan duren.

Bekijk welke landen wij bezocht hebben, hier staat per land duidelijk beschreven wat je voor je visa moet regelen!

 

2. Vaccinaties

Het kan zijn dat je voor de landen die jij wil bezoeken een vaccinatie wordt aangeraden!  Check dit makkelijk via de GGD site of maak een afspraak om je te laten informeren! 

Tip: Zorg dat je muggenspul met je mee hebt die voor jou werkt. In veel landen is de mug die malaria overbrengt, of de dengue mug actief, bescherm jezelf!

3. Betalen in het buitenland

In veel landen is het voordeliger en handiger om cash te betalen, sterker nog, je kan in veel landen alleen met cash betalen. 

Wij reizen met zijn tweeën en hebben beide een creditcard en onze pinpas uit Nederland, daarnaast hebben we nog 1 pas van Revolut en 1 pas van Wise. Laatst genoemde passen zijn debitcards, je zet dus geld op deze pas in tegenstelling tot een creditcard. Dit is vaak voordeliger, omdat de kaarten betere koersen pakken en je tot een bepaald bedrag (bij ons 200 euro) kan opnemen zonder extra kosten.

Het gebeurd nog wel eens dat er een pinpas wordt ingeslikt in een ATM, of je raakt een pas kwijt of er wordt er eentje gestolen.. zeg het maar. Een extra paar pasjes als reserve kan dus geen kwaad.

4. Sluit een reisverzekering af

Een reisverzekering afsluiten voor eventuele extra zorgkosten is van groot belang, vooral als je een langere periode wegblijft.

Wij hebben ons beide verzekerd bij de partner van onze zorgverzekeringFBTO en Centraal Beheer. Ons advies is om even te bellen naar de verzekering om je polis goed door te kunnen spreken, zodat het aansluit bij jouw plannen. Dit is makkelijker dan het zelf uitvogelen ;).

Je zorgverzekering uit Nederland dekt de medische kosten totdat de kosten hoger worden dan dat het in Nederland zou zijn, dan dekt je reisverzekering die extra kosten. 

5. Simkaart of E-sim?

Wij halen zelf vaak fysieke simkaartjes in de landen die wij bezoeken buiten Europa. Dit is namelijk voordeliger. Maar er is ook een andere optie.

Er bestaan ook E-Sims. Dit is een dus geen fysiek kaartje, maar een Sim die je kan installeren op je telefoon. Zoek van te voren uit of jouw huidige Nederlandse abonnement dat toelaat en of je telefoon hier geschikt voor is.

Het voordeel hiervan is dat je vaak pakketten kan afsluiten voor meerdere landen en bij aankomst heb je ook meteen internet.

Bekijk de apps Airarlo en Nomad eens, deze apps zijn populair en werken vaak probleemloos.

6. Sla het alarmnummer op

Voor de zekerheid is het handig om het noodnummer van het land waar je in bent op te zoeken en op te slaan. Stel je komt dan in een situatie waarin je snel moet handelen, het je het alarmnummer al opgeslagen en bij de hand.

7. Check via meerdere site je accommodatie

Als je zeker wil zijn van een goed verblijf en accurate recensies, hebben wij de gouden tip voor je. Waarschijnlijk zal je via Booking.com of Agoda je verblijven boeken. Zoek de locatie dan voor je boekt even op op Google Maps en bekijk daar de recensies nog een keertje. Die recensies geven vaak een wat beter beeld en komen soms ook niet overeen met de site waar je op wil boeken.

 

8. Neem je studentenpas mee

Ben je een student? Neem dan zeker je studentenpas mee. Op veel plekken kun je korting krijgen met je pas, al is de pas niet uit dat land. 

9. Pak in laagjes

In laagjes pakken, een van de handigste inpak tips  als je gaat reizen! Waarschijnlijk bezoek je meerdere landen waar het klimaat verschilt. Op hogere plekken kan het een stuk koeler zijn, zelfs in het zelfde land. Efficiënt inpakken komen we in onderstaande tip op terug.

Neem dus laagjes mee, een shirtje met daaronder een lange mouwen shirt en nog een vestje of trui. Of een legging die je onder je broek aan kan trekken. Als je het warm krijgt kun je het uitdoen en als je het koud krijgt trek je het gewoon weer aan.

10. Neem niet te veel mee!

Terugkomend op het efficiënte inpakken. Misschien wordt je overweldigd met alles wat je mee moet nemen, maar uiteindelijk kun je alles wel halen in het buitenland, daar zijn uiteraard ook gewoon winkels! Het is dus eigenlijk wenselijker dat je te weinig meeneemt i.p.v. te veel! 

Als het jou lukt om zo min mogelijk mee te nemen, is het aan te raden een tas aan te schaffen die meekan als handbagage. Dit scheelt je in de long run een hoop geld, de vliegtickets zijn vaak niet heel duur, ruimbagage bijboeken wel!

Bekijk deze  Osprey Tas eens, deze voldoet aan de wereldwijde afmetingen voor handbagage! De tas is erg efficiënt in te pakken en maakt je enorm flexibel in je reizen. En neem het nog een stapje verder met compressie packing cubes om extra ruimte te besparen in je tas en alles netjes georganiseerd te houden! Deze packing cubes zijn onze all time favorite, ontzettend goede kwaliteit met een waterdicht compartiment en een wastas! 

 

11. Een tip voor de dames

Als vrouw vraag je je misschien af hoe je het wil gaan aanpakken met je menstruatie. In het buitenland kunnen menstruatieproducten anders zijn dan dat je bent gewend, je moet het steeds met je meesjouwen en ze zijn ook nog eens duur! 

Ik kan een menstruatie cup/disc enorm aanraden! Zelfs al ben je niet aan het reizen is deze uitvinding fantastisch! Het is niet alleen milieu vriendelijker, beter voor je lichaam en goedkoper maar de cups/discs kun je er langer inhouden dan tampons of maandverband! Ik gebruik de cup van Bamboozy en deze bevalt mij goed. Ik heb meerdere cups en discs uitgeprobeerd maar deze is mijn nummer 1. Er staat op de site die ik heb gelinkt een uitleg hoe je de cup gebruikt en ook het verschil tussen een disc en een cup. Je zult, als je het nog nooit gebruikt hebt, even moeten oefenen maar vertrouw mij, je went er snel aan!

Verken Phnom Penh, Cambodja’s bruisende hoofdstad. Bezoek de aangrijpende S21-gevangenis en de Killing Fields, leer over de geschiedenis en geniet van de levendige sfeer van de Night Markets. Een perfecte mix van cultuur en historie.

Ontdek de ultieme reisroute door Noord- en West-Sumatra, Indonesië, met deze gids vol authentieke plekken en avontuurlijke ervaringen. Van adembenemende natuur tot unieke cultuur, deze route biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk avontuur. Verken onontdekte parels en beleef de schoonheid van Sumatra

Pai is een klein dorp in Noord-Thailand, waar relaxte sferen, prachtige natuur en vriendelijke locals samenkomen. Van weidse rijstvelden tot levendige avondmarkten, …

Ontdek alles wat je moet weten voor een wandeling naar Mt. Sibayak bij Berastagi in Noord-Sumatra. De beste tijd om te gaan, hoe je het beste vervoer regelt, route-informatie, kosten en tips. Ideaal voor reizigers die zelfstandig of met een gids de vulkaan willen verkennen.